Print
PDF

Γυμνή Γιόγκα

Written by nikolas, nudeibex.

naked_yogaΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ επιπτώσεις της γιόγκα είναι γνωστές. Και οι απελευθερωτικές ιδιότητες του γυμνισμού αναδεικνύονται από εκείνους που τον επιλέγουν. Τώρα αυτά τα δύο συνδυάζονται. Η γυμνή γιόγκα είναι η νέα μόδα στις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, ένα είδος ταντρικής γιόγκα οι ασκήσεις της οποίας εκτελούνται χωρίς ρούχα.

Οι περισσότερες τάξεις αφορούν μόνο άνδρες ή μόνο γυναίκες- ελάχιστες είναι μεικτές- και αποτελούν αυτή τη στιγμή ένα μικρό φαινόμενο στις κοινότητες ομοφυλοφίλων στη Βοστώνη, το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Αντζελες και το Σολτ Λέικ Σίτι. Οσοι ασχολούνται με τη γυμνή γιόγκα υποστηρίζουν ότι η γύμνια βοηθά στο να μπουν πιο βαθιά στο πνεύμα των ασκήσεων της γιόγκα ενώ εκ παραλλήλου δημιουργούν μια δεμένη ομάδα, στην οποία δεν τονίζεται η σεξουαλικότητα των μελών της. «Πολλοί άνθρωποι, ιδιαίτερα εκείνοι που ζουν στη Νέα Υόρκη, δεν έχουν την ευκαιρία να συνδεθούν στενά με άλλους», λέει ο Ααρον Σταρ, ένας από τους πρωτοπόρους του κινήματος γυμνής γιόγκα.Και παρ΄ ότι κάποιος ερεθισμός παρατηρείται ενίοτε, όσοι ακολουθούν πιστά αυτού του είδους τη γιόγκα, εξηγεί ο Σταρ, ξεκαθαρίζουν ένα πράγμα: ότι αφορά τη σωματική υγεία.

«Αφορά τη γιόγκα και την εκτίμηση που πρέπει να έχουμε προς το σώμα μας», λέει ο 40χρονος Τζον Κοτρέλ, που διδάσκει γυμνή γιόγκα σε ανδρικό κοινό. Τη χαρακτηρίζει ως μια ασφαλή και χαλαρή μέθοδο «που βοηθά ειδικά τους άνδρες να κοιτάξουν τον εαυτό τους με έναν διαφορετικό τρόπο. Είναι μια θαυμάσια άσκηση». Οποιος παρακολουθήσει πάντως μια τάξη γυμνής γιόγκα θα αισθανθεί λίγο άβολα, καθώς πολλές από τις ασκήσεις γίνονται σε ζευγάρια και οι στάσεις του σώματος φέρνουν πολύ συχνά τα γεννητικά όργανα των συμμετεχόντων σε πολύ κοντινή απόσταση.

By nikolas


Οι ασκήσεις στη γιόγκα ονομάζονται στάσεις (asanas) και η μετάβαση από τη μία στην άλλη έχει συνήθως ροή. Υπάρχουν από πολύ εύκολες έως εξαιρετικά δύσκολες στάσεις που απαιτούν δύναμη, ευλυγισία και ισορροπία. Οι διατάσεις είναι απαραίτητες για να μπορέσει κανείς να εκτελέσει τις στάσεις. Αλλά ακόμη και η πιο εύκολη στάση αν διατηρηθεί για αρκετό χρόνο γίνεται ζόρικη (δοκιμάστε πόσο χρόνο μπορείτε να κρατήσετε το χέρι σας τεντωμένο κρατώντας ένα περιοδικό). Και όταν ζοριζόμαστε ιδρώνουμε. Και τα ιδρωμένα ρούχα εμποδίζουν στις κινήσεις στις στάσεις που απαιτούν ευλυγισία και ούτε βέβαια έχουν την καλλίτερη αίσθηση πάνω στο σώμα.
Δεν έχω αθληθεί γυμνός μέχρι σήμερα, αλλά φαντάζομαι ότι αν το περιβάλλον ευνοεί δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα για έναν γυμνιστή που είναι συνειδητοποιημένος με το σώμα του. Το αντίθετο.

By nudeibex

Comments  

 
-1 #1 hi!ririkos 2011-04-09 01:05
Ο nudeibex έχει απολυτο δίκιο ετσι ακριβος ειναι κανω και εγω γιογκα καπου καπου, απορια αν στην εθουσα μεσα βρισκετε καπoιος που σου αρεσει παρα πολυ εμφανησιακα οταν θα ειναι γυμνος τι θα κάνεις;
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh