Print
PDF

Παραμένουν οι ποινές για το ελεύθερο κάμπινγκ..

Written by Vasilis.

FreeCamping_stikerΤις αυστηρές ποινές σε περίπτωση ελεύθερης κατασκήνωσης επανέλαβε ο υφ. Πολιτισμού και Τουρισμού απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάση Λεβέντη, Νίκου Τσούκαλη και Γρηγόρη Ψαριανού σχετικά με τη δυνατότητα ελεύθερης κατασκήνωσης.

Ο κύριος Νικητιάδης είπε ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, η κατασκήνωση επιτρέπεται μόνο στις Οργανωμένες Τουριστικές Κατασκηνώσεις (camping)

οι οποίες αποτελούν κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα. Όσοι κατασκηνώνουν σε χώρο που δεν προβλέπεται, θα τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι τρεις μήνες ή με χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές και επιπλέον επιβάλλεται από τον Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στα όρια του οποίου πραγματοποιείται η παράβαση, διοικητικό πρόστιμο ύψους 146,74 ευρώ κατ΄ άτομο.

«Θα μπορούσε να επιτευχθεί η αποποινικοποίηση της ελεύθερης κατασκήνωσης αν διαμορφωθεί προηγουμένως από τα συναρμόδια υπουργεία το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο και οι κατάλληλες υποδομές, ώστε να μπορεί ο φυσιολάτρης να απολαμβάνει τη φύση αλλά παράλληλα να την προστατεύει και να την αναδεικνύει» τόνισε ο υφυπουργός.

 

Comments  

 
+6 #4 RE: Παραμένουν οι ποινές για το ελεύθερο κάμπινγκ..gouqwe 2011-07-07 20:30
Απλα και ξαστερα:κερδοσκ οπία και τιποτα παραπανω.Κανενα μακροπροθεσμο προγραμμα υπερ του ελληνικου τουρισμου δεν εχει παρουσιασει καμια κυβερνηση τις τελευταιες δεκαετιες.Οπως ακριβως και ο Ελληνας ταβερνιαρης:ας τους τα παρουμε φετος το καλοκαιρι,κι εχει ο Θεος .....
Quote
 
 
+2 #3 RE: Παραμένουν οι ποινές για το ελεύθερο κάμπινγκ..Achellis23 2011-06-30 16:49
Συμφωνώ με τον Spygrecia.
Εκτός από αυτό ρε παιδιά, ποιοι είναι αυτοί που ορίζουν τη δημόσια Γη και με ποιο δικαίωμα;
Το απόλυτα δίκαιο που θα μπορούσε να γίνει (γιατί όπως είπε και ο φίλος agst - δε φημιζόμαστε για την οικολογική μας συνείδηση) είναι αντί να γίνονται ελέγχοι για το ποιος έχει κατασκηνώσει που, να γίνονταν ελέγχοι για το αν ο καθένας εκεί που έχει κατασκηνώσει έχει διατηρήσει το μέρος όπως ακριβώς το βρήκε. ΕΚεί θα ήμουν μαζί τους!
Αλλά όπως είπαμε δε πρόκειται για κάποιο νόμο που βασίζεται πάνω σε οικολογική συνείδηση αλλά απλά σε κερδοσκοπία.

Απλά δε μπορεί να χωρέσει το μυαλό μου ότι μου απαγορεύουν να ζω στη φύση στην οποία και ανήκω.

Φυσικά αυτό δε θα με εμποδίσει να συνεχίσω να το κάνω.
Quote
 
 
+1 #2 RE: Παραμένουν οι ποινές για το ελεύθερο κάμπινγκ..agst 2011-06-20 22:59
Καλά και εμείς οι Έλληνες μεταξύ μας δεν φημιζόμαστε για την οικολογική μας συνείδηση και παιδεία!! δεν έχουνε και άδικο.
Quote
 
 
+4 #1 RE: Παραμένουν οι ποινές για το ελεύθερο κάμπινγκ..Spygrecia 2011-06-15 08:59
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, το Υπουργείο Τουρισμού πάει από το κακό στο χειρότερο, για μια ακόμη φορά αποδεικνύει το ότι είναι φερέφωνο των μεγαλοξενοδόχων και των tour-operators (δηλαδή, των βασικών υπευθύνων για την υποβάθμιση του τουρισμού στην Ελλάδα και την μείωση των εσόδων του κράτους από τον Τουρισμό). Η κατάσταση του τουρισμού στην Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο (υποβάθμιση περιβάλλοντος, μείωση των εσόδων του τουρισμού στον ΑΕΠ, εκβιασμοί των ντόπιων επιχειρηματιών, κτλ.) και η συνεχείς ανάθεση του Υπουργείου σε "άσχετους", με το αντικείμενο, Υπουργούς, δεν λέει να σταματήσει! Όλοι οι επιστήμονες του Τουρισμού "φωνάζουν" για την ανάπτυξη των ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού (ο γυμνισμός είναι ένας από αυτές!) και το Υπουργείο συνεχίζει να προωθεί τον μαζικό τουρισμό... ΝΑ που ΕΙΝΑΙ τα λεφτά (που "ψάχνουν" ΟΛΟΙ!) στην Ελλάδα και εμείς (ΑΥΤΟΙ, δηλαδή...) τα "δίνουμε" σε ξένους μεγαλοεπιχειρημ ατίες του τουρισμού (αφορολόγητα, ΠΑΝΤΑ!). Έχουμε γίνει παραθαλάσσιο χωράφι των βοριο-δυτικό Ευρωπαίων.
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh